12 Kasım 2010 Cuma

bayram tatlısı

malzemeleri.
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 yumurta
1paket kabartma tozu
yarım limon suyu
YAPILIŞI.bütün malzemeleri karıştır,yumuşak hamur yoğur, 40 bezeye ayır.bir saat beklet,bezeleri ikiye ayır,20 bezeyi dört dört aç .arasına ceviz dök.sonra diğer 20 bezeyide aynı şekilde aç daha sonra kesip,üzerine birbuçuk çay bardağı sıvı yağ yarım paket margarini erit üzerine dök,sonra pişir.
NOT.bezeleri nişastayla açmayı unutmayın.
ŞERBETİ.4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
10 dakika kaynatılıp tatlıya dök.biri sıcak biri soğuk olsun
AFİYET OLSUN

8 yorum:

  1. merhaba bloğuma uyryıp yorum bırakmışsınız çok mennun oldum.bu arada bayram tatlınız bir harika bir iki dilim alsam sorun olmaz heralde sevgilr.

    YanıtlaSil
  2. merhaba canım ziyaretiniz için teşekkürler herzaman beklerim. bayramınızın sağlıkla geçmesi dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  3. baklava çok güzel görünüyor ben de yarın sizin tarifden yapmayı düşünüyorum çok güzel görünüyor eminim tadıda güzeldir

    YanıtlaSil
  4. Bayram tatlısını erkenden yapmışsınız ne güzel,ellerinize sağlık çok güzel olmuş.Şimdiden iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  5. oh tatlılarda yapılmış.ellerine sağlık mis mis

    YanıtlaSil
  6. merhaba canımızı çektirdiniz bizim evde şeker hastası bir eş olunca pek tatlı yapamıyoruz...Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. selam canım baklava nefıs görunuyor hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar beğenmenize sevindim,tatlı gerçekten güzeldi.

    YanıtlaSil